Translate

fredag 18. april 2014

Trullo Pernoll

Det er ikkje første gong i dag at der er prominente gjester på Trullo Pernoll. Journalistar heimefrå har alt vore der, og i dag var det me som var dei heldige. Det gjekk ut bod om at utvalde nordmenn i Puglia skulle få kome til lunsj hos Signe og Gaute ikkje langt frå Locorotondo. Me gleda oss på førhand, og det var såvisst ikkje fånyttes. 
Kokkelering er ein kunst som står høgt i kurs mellom oss besøkjande. Nå er ikkje maten einaste grunnen til at me  har skaffa oss tak over hovudet her sør i Italia, men ein ganske så viktig grunn er det for min del.  
Me er vane med at gulerøter skal vere oransje. Her fekk me gule, og lilla i tillegg. Frå nå av veit me det er mogeleg å skaffe gulerøter som passar til dei lilla serviettane.  
Oliven som desse trudde me bare kunne brukast til olje. Her hadde vertskapet plukka oliven litt tidleg og gitt dei ein omgang med salt, vatn, kvist av fennikel og myrte og laurbærblad. Etter ei viss tid kan det brukast som appetittvekkjar. 
Som antipasti fekk me husets frittata med artisjokk og foccacia med rikeleg med løk.

Baccalao med r  i  i  k  e  l  e  g  med olivenolje. Noko av det beste me laga på skulekjøkken for Maggi i hine harde dagar 1968 -71 var nettopp baccalao. Den var kjempegod hugsar eg, den beste retten me lærte å laga. I mellomtida har eg både kjøpt og laga. Dagens var i absolutt toppklasse. 
 Lill Karin Auglend, Lene Auglend og verten sjølv; Gaute Birkeland.
 
 Lene, Gaute, Målfrid, Signe, Sofie, Livar, 
Terje og Egil (halvparten av paret Lene+Egil)
 Geir, Gaute og Lill Karin
 Målfrid og vertinne Signe
 Radarparet frå Varau, Livar og Terje.

Krake søkjer make heiter det, og jammen trur eg det er tilfelle. Eg spurde Gaute litt om kva som gjorde at Puglia vart staden der han og Signe ville slå seg til og vere pensjonistar. Gjestfrihet er eit nøkkelord. Gjestfrie folk søkjer gjestfrie folk tenkjer eg. Anten har vertskapet vårt i dag alltid vore gjestfrie, eller så er dei blitt smitta i store doser av den lokale varianten av gjestfrihet. 
Anne Marie sikra seg ISBN 88-8229-785-5  
Ganske så stor sjanse for at den hamnar i vår 
ekslusive bokhylle der bøkene er få og utvalde,  


og alle som ei handlar om mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar