Translate

tirsdag 15. april 2014

Pinnakjød og grøftegraving

Dei som driv parkeringplass for nordmenn med hus i Latiano driv også restaurant  La Taverna di Pascalone. Kor stor fallhøgda er når me inviterer på PINNAKJØD er eg litt usikker på. Kålrabi fins ikkje her sør. Nordens appelsin trengs ikkje, her er nok appelsiner i normal variant. Kålrabistappa vart laga i Helmikhølen og frosen ned for transport hit. 
Her er lite bjørk å finne på tomta. Greiner av mandeltre vart reinska for bark og fekk gjere nytte som rist i botn av gryta.
Koking på gass utandørs er visst første gong eg har prøvd, men "kæ sgo fela". Ikkje noko problem det. Gryta innkjøpt for høvet på marked var og god nok, men loket derimot. Det var mest bare som litt tjukk aluminiumsfolie med handtak på. Med Høyang Polaris opp ned og ein glasdunk med vatn på toppen vart det ikkje tett, men tett nok til å få til dampkoking.
Me gler oss til å by Meggi og Pascalone, Sofie og Livar til bords i morgon kveld. Men det blir visst først gong eg har servert slik mat til restaurantfolk.


Det ligg dårlig an når det gjeld gravemaskin her på tomta. Ein lyt satse på den manuelle variantet. Då får ein gjere som ein viss ein oppi Ceglie sa. Kjør fresen. Spa utav, kjør fresen på ny. Gjenta til du er så djupt som du skal.  Så fryktelig djupt treng ein nok ikkje heller. Her er lite hardfrost for å sei det slik. Kanskje nokre netter under null, men ikkje noko som gjev tele i bakken.
 Funkar heilt fint det. 
Får endåtil fin laus mold til eit nytt bed. Alltid gildt når ein kan løyse to eller fleire oppgåver på ein gong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar