Me fekk med oss Opera i Cave Fantiano trass i iherdige forsøk frå mi side på å sleppe unna. Alt eg gjorde mislukkast, og i grunnen var det greitt nok. Det var ei flott oppleving både musikalsk og ikkje mindre scenografisk.
Ei veke går fælande fort med gilde gjester. Virka til at dei fann seg vel tilrette. Ikkje at dei tok seg tilrette, men latskap er nok ikkje deira største last. Vedkapping, greinebrenning, felling av tre var mellom det som vart gjort. Me rakk endåtil ein dag i Porto Cecareo der vatnet bad om å få kjøle ned heite kroppar.
Siste kveld før retur til Klepp var det Notte di Ombre i Latiano. Me starta det heile hos Meggie og Pascalone på Taverna di Pascalone.
Dei hadde fått laga seg nytt visittkort.
Når du opnar vindauga der du ser Meggie og Pascalone i profil, så får du detaljane om spiseplassen i Via Roma Latiano.
Pascalone stiller meir enn gjerne opp til fotografering. Grillmeisteren likar å vere i søkelyset. Korleis han klarer varmen frå grillen er meir ei gåte. Perfekt grilling er noko han kan og .....
..... når gjestene er flinke til å plukke ut dei kjøtstykkene dei vil ha, så er måltidet i boks.
Etter maten hadde me byvandring. Boder, juggel, pannekaker, grillmat, musikk og ikkje minst folk. Folk i alle aldrar, frå gamle krokete koner og menn til dei yngste av dei unge i triller og vognar. Yrande folkeliv akkompagnert av musikk med volum som kjendest i brystkassa.
Me hadde oss ein tur innom Atriet i det gamle rådhuset i Latiano. Mellom all den andre kunsten openberra ein kjend silhuett seg. Det må vel vere vår venn Pascalone. Ein litt eldre mann med alpelue og runde kunstnarbriller synte interesse for fotograferinga mi. Var det kanskje ikkje så godt likt, tenkte eg. Pascalone? spurde eg. Han nikka og flirte, det stemte visst godt det. Meggie vart ganske så oppgødd ho og, då eg på retur til bilen viste henne biletet. Må vise det til Pascalone sa ho, men ho kom litt slukøyra tilbake. Han visste jo om det, utan at han hadde fortalt noko til henne.
Det vart helaften i byen vår.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar