Translate

onsdag 30. august 2023

Kor fort går det nå?

Litt klatt før avreise. Skodavitsar kan hentas fram att. 

Min blir som så: 

Kva treng du for å lese av farten du kjører i? Feil, svaret er ikkje speedometer. 

Svaret er STREKKODELESAR. 

Me måtte ta litt tid for å tenkje gjennom problematikken. Reiser me etter oppsett plan, eller utset me for å få feilen reparert.  Me har kome til eit greitt svar trur me. 

Skjermen framfor rattet syner mest ingenting.  Heldigvis er det meste av info i tillegg til visning av fart meir komfortopplysningar. Kva gir har bilen valgt, adaptiv cruiscontrol kan ein lure til å jobbe ved å sette den i blinde, turtal det vel bilen sjølv, assistentsystem fungerer og slik som kjørefeltassistent og nødstopp, hard nedbremsing om ein kjem for fort inn mot ei hindring. 

Ei list med varsellamper for oljetrykk, evt motorfeil og anna småsnacks finn me på ei lyslift over den digitale skjermen, så går noko galt reint teknisk får me melding om det.

Me kunne forsåvidt tatt ein svipp litt lenger aust på veg sørover. Tsjekkia ligg jo ikkje så langt unna om me vel den austlege vegen. Haddde sikkert gått å få avtale om nytt display der bilen er laga, men det får bare venta. Når me ein gong uti oktober kjem heim att, då ligg det digitale displayet klar hos Møller bil Egersund. Til den ti har me vel blitt så vane med fartvisning på mobilen at me kanskje ikkje ser heilt det store behovet for å ta turen til Egersund.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar