Translate

fredag 4. august 2023

Tok ikkje lange tida det


TTT er eit kjent begrep der sør i Italia. Me har i liten grad hatt bruk for handverkarar, då har me heller ikkje blitt utsatt for tolmodighetsprøvene enkelte har fått erfare.
Eg bestilte basseng frå Leroy Merlin, og rekna med det ville ta lova tid + litt til. 3 til 4 dagar før forventa levering på adresse i Laatiano, kom det melding om at leveranse for  uttransport frå lager var klar.. Eg melde vidare til Pascalone, at no ville bassenget bli levert innan kort tid. Fekk straks melding frå Puglias grillkonge, no også bassengkonge at bassenget var levert på hans adresse som avtala. Så då veit me det. Første oppdrag etter ankomst blir då eit par turer heim til Pasccalone for å hente det lenge etterlengta utstyret. Det vart ikkje eit 10 meters basseng, som var mitt førstevalg. Innser at det ville blitt veldig mykje å styre med, ikkje minst grunnarbeid. Nyttar ikkje å bare setje ut eit slikt stort basseng utan å sørge for at grunnen der det er stødig nok og ikkje minst ganske så vassrett. 
Blir spennande å sjå om der er litt tilovers av solvarme etter den heite sommaren slik at dei 26 tusen litrane med vatn kan bli gode å vera oppi. Målet får vera i denne omgang minst eitt bad, om enn temperaturen ikkje skulle koma opp i meir enn temperaturen vatnet har når det kjem opp frå jordas indre. Ikkje så veldig langt innover då, men 135 meter ned i bakken er med på å stabilisere vatnet til rundt 20 grader når vatnet kjem ut av kranen.
Det kan fort bli både morgonbad, dagbad og nattbad av dette.

 

1 kommentar:

  1. Høres ut til å bli veldig bra!!
    Vi blir nesten nødt til å ta en ny tur for å teste denne luksusen😉😊

    SvarSlett