Til
Italia for å vaske opp er langt frå vårt motto. Å få til ei grei løysing utan for
store inngrep i kjøkkenet ville vera greitt syns me. På IperCo-op, (ja kor
elles?) fann me det me leita
etter. Ein liten benkoppvaskmaskin frå Bosch som er liten nok til å smette inn i skapet
under oppvaskkummen. Då slepp me hol i kjøkkenbenken for til og frå vatn.
Straumen lurer me på plass i sokkelen og vips så kan me pensjonere
oppvaskkosten. Rett nok må eg endå ein tur til Leroy Merling for å få kopling
mellom tilførselslange og vatnslangen i køkkenbenken, men det er alt som trengs
utanfrå. Me er nemlig ganske sjølvforsynt her i Villa Felizia med både
eigenprodusert olje, grønsaker og ikkje minst eit ganske så stort sortiment av
diverse skruer, koplingar, penslar og så vidare. Eg har tidlegare ein gong
nemnt Malden på torget. Her kan du sei det er som eit mini Malden på torget.
Ikkje ta av garde for å kjøpe skruer, boltar, koplingar, penslar og likande
utan først å sjekke om me alt har det i ein eller annan kasse i den rikhaldige
cisterna.
Lite vatn der, men du verden så mykje anna den rømer.
Etter
kvart som kassar og hyller var endevendt viste det eg at det einaste eg trong på
Leroy Merlin var eit T-røyr med rett dimensjon for vatnrøyrane her på to av
endane og passe for tilkopling til slangen på oppvaskmaskinen.
Nå er maskinen
på plass med god assistanse av Helge. Det liksom grense for kor mange hender
ein har sjølv, når det ikkje lenger er nok med tre er det fint at andre kan trø
hjelpande til.
Testvasken går føre seg nå. Så langt høyrest det normalt ut på
lyden. Hender på søk etter fukt bak maskinen finn heller ingenting, så då er det
bare velstand. Etter fullgått tid er det
framleis like turt bak maskinen som det er framfor den. Installasjonen har
lukkast.
Me må få
med oss nokre av smakane her nede ved Middlehavet. I kveld var det sjøsmak i
San Michele. På Il Brigantino Ristorante specialita di mare i Via Roma 26 fann
me oss vel til rette sjølv om me var einaste gjester frå starten av. Kelnermann
og kelnerkone og kokkekone fekk gjort seg ferdig med sin middag for dagen og
etter det fekk me tilbod om servering.
Tagliatelle Nero med diverse skjell til
vart første rett. Smaken var utan å overdrive fantastisk. Sjøsmak så tydeleg at
ein kjende mest havbris gjennom håret. Neste rett var filet av fisk saman med
artisjokk. Velsmakande det og ut frå det ekspertkommentatorane sa. Eg hadde
litt problem med å få i meg heile fiskestykket, men ikkje pga mangel på god
smak, meir pga at eg ikkje alltid er like overvettes begeistra over alt som
kjem frå havet. Det som gøymer seg i skal og skjell er meir etter min smak enn
det som sym rundt med finner på rygg og sider. Dolche
var kelnerkona sin patent:
Kjeks med krem, ei skive sylta pære, så krem, kjeks
og krem på toppen. Over det heile småbita oppskoren pære og sikksakk med
sjokoladesaus. Kjeksen var bløytt opp med grappa di pera williams. Har smakt
det verre.
Denne plassen må de ta med fleire av gjestene dykkar om dei skal ha
eit godt måltid mat var meldinga frå våre to søner som tydeleg sette pris på
kvelden. Me var alle samde på heimveg der underteikna bomma litt på vegen at
me hadde hatt ein fin kveld eigna til reprise.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar