Translate

lørdag 13. oktober 2012

Avrunding og så heim. Haustferien 2012 er over.


I dag hadde me oss ein tur til San Vito for å snakke med meglar Guido.  Skjøtet  er ikkje klar, ventar på notaio eller notarus publicus som. Tak over terrasse eller veranda som det visst heiter her må sjekkas ut. Likeså om det let seg gjere å lage eit ekstra rom for å ha litt fleire sengeplasser enn dei 4 me har pr i dag. Dvs i dag fekk me eit par ekstra i form av sovesofa. Stova vart ikkje ny av den grunn, men me syns nå den vart finare. Automatisering av vannpumpe skal også meglar ta seg av. Etter at me var ferdig med det formelle på kontoret vart me invitert med heim for lunsj. Angela er tydeligvis ein framifrå kokk.  Pasta me tomatsaus, miksa fisk i tomatsaus, fylt aubergine, squash i tomat absolutt ein einar, iskrem med sjokoladesaus og mandlar til og heilt til sist espresso. Er vel ikkje mange meklarar heime som har så omfattande pleie av kundane sine.






Ettermiddagen har blitt brukt til småpuss rundt huset. Bråtebrenning går føre seg rundt alle stader der oliven lundane blir får stell. Me har juksa litt og lagt på litt ekstra i form av ein sofa og nokre pinnestolar. Me er kanskje litt kresne, men det er jo litt fint å setje ørlite grann personlig preg på Villaen vår. Ute har me teke sjansen på å plante ein bougainvilla. Har ikkje mykje tru på at det går godt, men nå i oktober og november er tida då det kjem nokså jamt med regn. På sommartid kan me ikkje lite på vatn ovanfrå, då må det eventuelt vatning til som me sjølv får sørgje for.  Har skaffa delane til eit enkelt automatisk vatningssystem, Gardena timer og reduksjonsventil for å kontrollere trykket. Det er bare det at automatisk pumping av vatn frå brønnen til tanken for mellomlagring må på plass før eg kan setje opp anlegget for vatning.

I morgon er der rydding og klargjering for retur til Vigrestad. Alt laust ute må inn bak lås og slå seier dei som har greie på det. Me får visst bare ta imot rådet og handle deretter. Flyet fredag morgon går frå Bari 06:45. Før det har vi ein kjøretur på 1t 30m. Litt tid før flyet går skal me vel vere på plass, så avreise herifrå blir truleg rundt kl 04:00.  Får me sove litt på flyet skal me ikkje bli heilt utslitne. Blir det null soving blir me nok passe susete når me kjem heim utpå ettermiddagen fredag 12. okt 2012. Eg kjem nok til å telje dagar til neste tur til Villa Felizià.

Me fekk oss ein tidleg start i dag. 04:00 var det avreise frå Cda. Coltura. Ein og ein halv time kjøring på motorveg med lite trafikk. Bilen vart avlevert ved innkast av nøkkel i nøkkelinnkast. Enkelt som bare det. I Bari hadde me bruk for tida. Innsjekking, sikkerthetskontroll og så rett om bord på flyet.


Slik ser det ut når flyet er på veg nordover att.

På Milano LiInate hadde me betre tid. Fekk ordne oss ein frukost, fekk med ossbåde  pengetasker og anna lausøre på tross av noko dårleg konsentrasjon. På Schiphol sit eg nå ved eit tomt serveringsbrett. Dei er gode på Spare-Ribs her. Anne Marie sin kylling var visst og god. Det er kaldare inne her enn det var ute der me kjem frå. Blir nok ein overgang å kome til Jærs att, men klede har me jo nok av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar