Translate

søndag 8. desember 2019

"Medisinsk lys"

Kunne du ikkje nøye deg med pelarar, treng du eit heilt land for å halde deg frisk? Palma, den puglianske krumtappen i "The more you know, the more you grow"prosjektet sa ein gong: Italia, det er jo din medisin det.  Av erfaring kan eg ikkje anna sei enn at ho har rett. I det minste fungerer det utmerka som kompletterande behandling.
Kebab på Corso Garibaldi Brindisi er eit godt og rett så rimelig alternativ til dei fleste andre etestadene i byen. Godt er det og om ein likar oppskore grilla kjøt og salat.
Herlige fargekombinasjonar skjemmer absolutt ikkje ut. Kanskje i heftigaste laget for nokon, men går greitt for min del. Skal verken bu der eller sove der.
Mellom alt som skal ordnast før avreise var vask av bil. Gjorde det på fredag, og alt lørdag var den ganske så skiten att. Å kjøre ute på småvegane mellom olivenlundane medfører svært rask tilskitning av kjøretøy. Ikkje for det, å gå tur med sko med kvite solar er heller ikkje det luraste ein kan gjere.
"Poesia" er namnet dette kjøtstykket går under. Mørt, mørt, mørt. God kvalitet på innkjøp, men ikkje mindre god kvalitet på grilling. Det er Pascalone som tek seg av det som skal i grillen.
Den vesle puglianske byen Latiano held på å ta julepynten på. Julepynta butikkar, men er ein der utanom opningstid ser ein lite til det når sjalusi er trekt ned. Her sjølvaste gamle rådhuset som blir opplyst. Håpar det er like mykje lys inni (i overført tyding) som utanpå.
Dette året hadde me ikkje så mange gjester på bruket. Me har ikkje ordna oss med gjestebok så langt, og då får heller attgløymde slippers tene som  minne om dei som har vore våre gjester.  I tillegg er dei gode til å hindre slark i dørlåsen. 
Det gryr av dag ,7.desember 2019 klokka er 06:34. Denne siste dagen vart som ein sommardag på Jæren, 18 grader. 

Så kort tid på Fiumicino har eg aldri opplevd før. Frå eg gjekk inn døra på Terminalen etter bussfrakt ute frå oppstillingsplass, og til eg gjekk ut ei anna dør til ny buss, tok det bare 10 minutt. Kortpusta hjartebank høyrde då med på kjøpet.

Vel heimattkomen til alt anna enn striskjorte og havrelefse.  Har vel samla såpass med "medisinsk lys", at det held til over Kristmesse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar