Translate

onsdag 6. november 2019

Helsebringande lys

Det er den tida nå. Sjølv om dei siste dagane er rett så trivelege når det gjeld ver, så kjem ein ikkje unna at dagane vert kortare og kortare og kortare. Det held visst på slik til mest heilt oppunder jul.
Korleis skal ein så kome unna dette uføret? Dagslyslampe kan hjelpe til å fylle opp banken med dagslys, men om det er så triveleg å sitje framfor ei slik lampe det er nå ein spørsmål for seg. 
Då har ein eit anna alternativ som kan vere gildare. Ut på tur, og fer ein først ut på tur er det vanskelig å heile tida vere sur.


Det som kanskje er aller best for ein slik ein som meg, er nok å kome  eg sørover der dagslyset herjar i 8 timar og 32 minutt når ein kjem heilt til slutten av november.. Ein får kome seg opp i otta for å få mest mulig av lyset med seg.  Nå kan det vel og leggjast til at i Puglia kan det også regna og då blir himmelen ganske mørk der og.

6 timar og 54 minutt er tida for dagslys her på Vigrestad sist i november. Ein skal ikkje plent tenkje negativt, men enn så mørke dei overskya dagane kan vera, nesten som mørketida i Finnmark slik eg hugsar derifrå.
Kunne ein leve på solnedgangar hadde me som bur i Helmikhølen 5 lagt godt an. Dagens, me skriv 6.11.2019 ser slik ut. 
Lysstolpen som stod så i vegen,  klarte eg å få med sjølv om den er flytta. Det er den som gjev lys når sola er slått av.
Månen fekk visst og lurt seg med. Det er ikkje fototriks som gjer den heil, det er rett og slett mobilen som ikkje klarer å hanskas med to så sterke lyskjelder ved sida av kvarandre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar