Translate

torsdag 18. mai 2017

Mykje styr med liten brytar

Det er sant nok slik at ein ikkje er "der nere" fysisk akkurat nå, men jammen kan ein vera der mentalt. Nokre syns kanskje til og med at ein har "gone mental" på tema. Ikkje heilt samd der, 8 månadar her og 4 månadar der, det gjev kanskje høve til 4 månadar med Norge på førsteplass i tanken og 8 månadar reservert for Puglia.

VigilNova, som ser til at alt er som det skal i Villa Felizia, vil me helst ikkje høyra noko frå. Når det er stille frå den kanten, veit me at alt er greitt.  Dukkar det derimot opp ein mail derifrå, då er den lite velkomen. Erfaringa vår tilseier at bodskapen i mailen sjeldan er varsel om noko bra. Her om dagen hadde ein slik mail lirka seg inn mellom spam og anna uhæme, heldigvis ikkje "Wannacry", men tanken på kva det kunne vera kunne fort få ein på kanten av "Wannacry".  Så var det til alt hell bare stopp i straumen.
Stopp i kamerastraumen hadde alt vist at eitt eller anna var galt, men med kamerastraumstopp kunne det jo vere så enkelt som stopp i nettverket. 
Største problemet med straumstans er likevel ikkjefungerande innbrotsalarm. Batteridrift ei llita tid, men mange kunne kome inn og gå ut og gå inn og gå ut frå no og til sommargjestene er på plass mot slutten av juni. 
I første omgang trudde eg det var avstengt frå Enel si side. Har vore litt vanskelig å få tak i rekninga på straumen, og denne gongen var det meir enn ein månad etter betalingsfrist. 
Guido, meglaren me handla huset gjennom vart kontakta. Han tok på seg å betale inn på vår konto via innbetalingsterminal på Tabacco. Eigedomsskatt, straumrekning og sikkert mange andre typar innbetalingar kan gjerast på tobakskiosken. Forsynt med skanna kopi av rekning stilte Guido for betaling av rekninga tidleg på 17. mai, men nei. Automaten ville ikkje ta imot, rekninga var alt betalt var meldinga som kom opp. Så var ei kjelde til bryet eliminert. Nøklar for internsjekk av huset vart ordna.  Har liggjande eit sett nøklar i Roomsteren som er parkert like sør for Latiano medan sjåførane er i Norge. Guido fekk nummeret til Meggi, ho som tek vare på bilen, og i dag gjorde han og mannen til Meggie avtale om møte ved Villa Felizia. Dei tok seg inn i huset og verre var det ikkje enn at hovudsikringa hadde slått seg av. Ein vipp på brytaren og så er orden gjenoppretta. Kamera går, alarmen er aktivert, vatninga av plantene i kjøkkenhagen er i gang att.


Då er det bare å ta til å telje dagar. Akkurat i dag er det snakk om
så mange dagar, timar,minutt og sekund  til Fjordline sin Fjordcat legg frå land i Kristiansand. Legg ein til ei lita veke rekk ein  ein svipp innom Lichtenstein og Sveits for å samle land. Roma skal og få eit besøk saman med Vatikanet. 3 nye land for Hadi denne sommaren. 
I mellomtida kan me følgje med på fuglar som kviler seg på toppen av stativet for den pensjonerte bålpanna.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar