Translate

onsdag 3. mai 2017

Andy Warhol, Castello Ursino, Catania.


På trettenhundre-talet vart Castello Ursino bygd. Kongeleg slott for kongedømme av Sicilia.  Store deler av slottet er nå museum, både for faste utstillingar og for ambulerande. Picasso viste dei for to år sidan, Chagall i fjor og nå i år hadde turen kome til Andy Warhol. Ganske så ulike kunstretningar, men skikkeleg interessant.

 Sylvester Stallone hadde vel røter frå Italia, og kan på den måten godt vere den som opnar mi oppleving av utstillinga. 
For coca-colikarar og coca-coladamer må vel dette vere det som bare skulle hatt plass på veggen i stova der heime.
Cassius Clay, seinare kjent under namnet  Mohammed Ali blir heidra på dette viset.
Eg er vel ikkje mellom dei som tyr til vodka så fort. Er faktisk usikker på om eg i det heile tatt har smakt stoffet, men ser du godt etter har eg visst tatt ein dukkert inni der ein stad.
Mao fekk og sin plass mellom dei berømte. Han har jo så absolutt fått seg ein posisjon i verdshistoria. Kanskje han nå i ettertid lettare kunne finne plass i eit skrekk-kabinett.
Denne utgåva av Marylin er laga av optiske firbrar vevd inn eit eit teppe.
Bilete nedst er laga av Swarofski-krystallar.  Går ein nære på, ser ein tydeleg pixlane i biletet kan du sei. 
Chitarra autografata da Michael Jackson con Capello Bianco Fedora a rivista Time 1984 firmata in originale da Andy Warhol
Med bakgrunn i dei kunstverka som var stilt ut i Castello Ursina, så syns eg mest dette og kunne koma inn under same kategori. Ikkje for å snakke ned Warhol, meir for å snakke opp dei som har denne kreative ideen med plastflasker der ein har planta sukkulentar, for så å henge det opp på eit nettinggjerde. 

Når ein fer og flyg slik frå det eine til det andre må ein ha mat.


Sidan eg alt har synt den fantastisk sitron-sorbeten, må eg vel syne hovudretten og. Lekkert dandert med lokalt øl i glaset. Likar du blekksprut, ser du at dette er godt. Likar du det ikkje, nyttar det ikkje same kor mykje skryt ein lagar til, du misser appetitten. Eg mista ikkje appetitten. Neste gong eg kjem til Catania saman med sjefen min, då er sjansen stor for å ta eit besøk hit, både for hovudrett og dessert.

2 kommentarer:

  1. Siden du på sett og vis stiller spørsmålet; Sylvesters far, Frank Stallone var født 1919 i Gioia del Colle (BA). Dit kjører du på ca en time fra Villa Felizia om du vil utforske mer av Puglia.
    Våre naboer påstår at det er dit man drar for å få den beste mozzarella.

    SvarSlett
  2. Det var der oppe eg rota meg til ein gong eg var på veg til Matera. Ikkje alltid like lett å kome på rett spor.

    SvarSlett